Η πανδημία του κορωνοϊού έχει μετατρέψει την παραδοσιακή ημέρα της Τσικνοπέμπτης, που την περνάει ο καθένας με την οικογένεια του και την παρέα του, τρώγοντας άφθονο κρέας, σε κάτι τελείως διαφορετικό , καθώς φέτος βρίσκεται ακόμα σε ισχύ το lockdown.
Παρόλα αυτά κάποιοι φαίνεται να μην πτοούνται με τα μέτρα, και είναι αποφασισμένοι να το γιορτάσουν κανονικά.
Η Τσικνοπέμπτη λοιπόν , η μέρα που λατρεύουν όσοι αγαπούν το κρέας, η μέρα που παραδοσιακά πρωταγωνιστεί το κρέας είναι εδώ! Και πρέπει να τη γιορτάσουμε όπως της αξίζει. Να μυρίσει παντού το ψημένο κρέας, να γευτούμε νοστιμιές που θα μας μείνουν αξέχαστες έστω και αν είμαστε υποχρεωμένοι λόγο πανδημίας να την γιορτάσουμε εντελώς οικογενειακά .
Διάλεξα για εσάς τις συνταγές που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας όποιο κρέας κι αν διαλέξετε να φτιάξετε. Και βέβαια δεν θα άφηνα το τραπέζι σας χωρίς τη σαλάτα που είναι εύκολη και συνδυάζεται με κάθε επιλογή σας. Όσο για τη σάλτσα που θα απογειώσει το κρέας σας; Αυτή που σας προτείνω είναι η καλύτερη και θα το διαπιστώσετε μόλις τη γευτείτε.
Μην περιμένετε άλλο, βρείτε τη συνταγή που ταιριάζει με το κρέας που θα αγοράσετε για να ψήσετε, πάρτε κρασί, μπύρα, ούζο, ό,τι θέλει η παρέα και… κάψτε το! Η Τσικνοπέμπτη πρέπει να μυρίσει παντού!
Σας εύχομαι να γιορτάσετε και του χρόνου με υγεία και νοστιμιές στο τραπέζι σας.
κλικ στις εικόνες για τις συνταγές
Κρητικά καλλιτσούνια με μυζήθρα
Δείτε επίσης