Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ριζότο αλά μαρινάρα … Αληθινά υπέροχο!

Ριζότο αλά μαρινάρα … Αληθινά υπέροχο!

 

Η συνταγή ενός λαχταριστού ριζότου με γαρίδες, αποτελεί το ιδανικό  γεύμα που αρέσει σε όλους !

Θα χρειαστείς:

Ριζότο αλά μαρινάρα (για 6 μερίδες)

½ κιλό γαρίδες

1 κιλό μύδια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

150 γρ. λάδι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κιλό ντομάτες περασμένες από μύλο λαχανικών

Αλάτι και πιπέρι

1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο

½ κιλό ρύζι

110 γρ. λευκό κρασί

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες. Δεν τις βράζουμε.

Τρίβουμε τα μύδια με σύρμα και κόβουμε τα «μουστάκια» τους. Τα περνάμε από πολλά νερά. Πετάμε όσα έχουν ανοίξει και βάζουμε τα υπόλοιπα σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε πάνω στη φωτιά, για να αχνιστούν και ανοίξουν. Τα βγάζουμε από το όστρακο, στραγγίζουμε το νερό τους, το οποίο κρατάμε και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό για να γίνουν 5 φλιτζάνια.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με το μισό λάδι, μέχρι να μαραθεί και να αρχίσει να ξανθαίνει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πολτοποιημένες ντομάτες και λίγο αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα για 40 λεπτά.

Ρίχνουμε τις γαρίδες και τα μύδια στη σάλτσα και την αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 6 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι με το βούτυρο σε άλλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και, όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε το ζεστό νερό μυδιών και λίγο αλάτι. Αφήνουμε το ριζότο να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Το βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με τα θαλασσινά. Το σερβίρουμε αμέσως.

 clickatlife.gr

About Μαρία Νικολοπούλου