Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μοσχάρι με κολοκυθάκια… Όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μου !

Μοσχάρι με κολοκυθάκια… Όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μου !
Κολοκυθάκια με μοσχάρι , το κυριακάτικο φαγητό της γιαγιάς μου.
Ήταν το πατροπαράδοτο φαγητό που συνόδευε το πρώτο καλοκαιρινό κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι , γιαυτό σας το παρουσιάζω με συγκίνηση.
Στη σημερινή συνταγή,, το φτιάχνουμε με κολοκυθάκια δροσερά, πατάτες και καρότα. Πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων που δένουν με τη σάλτσα από φρέσκες ντομάτες και το άφθονο ελαιόλαδο. Μπορείτε, αν επιθυμείτε, αντί για πατάτες να φτιάξετε έναν πουρέ με μπόλικη τριμμένη γραβιέρα ίσως, για να του δώσει μια πιο πικάντικη γεύση ή απλώς να τις τηγανίσετε σε ελαιόλαδο με την γραβιέρα από πάνω.

Μερίδες: 5

Xρόνος: 60′ λεπτά

Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

1 κιλό μοσχάρι ελιά
1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι,λίγη ζάχαρη
2 ντομάτες ‘ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουτ.σούπας πελτέ
2 πατάτες κομμένες  μέτρια κυδωνάτες

Πλένουμε το κρέας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκόρδο και σοτάρουμε γιά 3 λεπτά.
Προσθέτουμε και το κρέας και σοτάρουμε  για 5-7 λεπτά.
Αμέσως προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες τον πελτέ ,ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 1/2  ποτήρι ζεστό νερό .το αλατοπίπερο ,και την ζάχαρη .
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες κι αν χρειάζετε λίγο νερό πάντα ζεστό
Σε  15 λεπτά προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και μαγερεύουμε περίπου αλλα 15 λεπτά ,ανάλογα πόσο τρυφερά είναι.
Δεν ανακατεύουμε  από την στιγμή που θα μπούν τα κολόκυθάκια μόνο κουνάμε την κατσαρόλα ,και όταν μαγειρευτουν τα κολοκυθάκια κι εχει πολύ ζουμάκι αφήνουμε ανοιχτή την κατσαρόλα καθώς μαγειρεύετε να πήξει η σαλτσούλα του .Καλή όρεξη !
Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου