Εποχιακή, απλή, θρεπτική και νόστιμη!
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 ποτήρια πουρές ψητής κολοκύθας
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- ½ ποτήρι ψιλοκομμένα καρύδια
- 2 κ σούπας σιμιγδάλι
- 150 γρ λιωμένο βούτυρο
- 1 κγ κανέλα
- ¼ κγ τριμμένο γαρύφαλλο
- ¼ κγ τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα
Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία … Τα καύτερα της Κορινθίας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Δείτε επίσης
- Ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας με τη ζάχαρη, κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το σιμιγδάλι και αφήστε το στην άκρη. Λαδώστε ένα μικρό ταψί ( 30×12 ) και προσθέστε μισό φύλλο κρούστας. ( Όταν αποψυχθούν τα φύλλα σας και να τα ξεδιπλώσετε, θα πρέπει να το κόβετε στην μέση έτσι ώστε να χωράει όμορφα στο ταψί σας )
- Βουτυρώστε 6 μισόφυλλα και βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο. Ανάμεσα από κάθε στρώση, πασπαλίζουμε λίγο κανέλα και καρύδια.
- Προσθέστε την γέμιση σας και από πάνω στρώστε άλλα 5 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας. Εγώ χρησιμοποιήσω μια βούρτσα σιλικόνης για αυτή την διαδικασία και είναι πολύ πρακτική! Κόψτε τις άκρες και διπλώστε το υπόλοιπο φύλλο ομοιόμορφα επάνω πίτα σας!
- Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά η μέχρι το φύλλο να ροδίσει από πάνω! Πασπαλίστε με άχνη για σερβίρισμα και καλή όρεξη!
- Δείτε επίσης