Χοιρινές μπριζόλες λαιμού σαν εξοχικό. Σκέτο λουκούμι! Ένα υπέροχο και τρυφερό κρέας από χοιρινό λαιμό για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Ψητές μπριζόλες χοιρινού λαιμού με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Σκέτο λουκούμι λέμε!
Υλικά
- Χοιρινο 2 κιλά λαιμό
- Κρεμμυδι 2 τριμμένα
- Σκορδο 5-6 τριμμένες σκελίδες
- Ελαιολαδο Κατά βούληση
- Αλατι Κατά βούληση
- Πιπέρι Κατά βούληση
- Ντοματα Κατά βούληση ροδέλες
- Πιπεριά Κατά βούληση ροδέλες πράσινη
Είναι μία εξαιρετική συνταγή που μπορείτε να την απολαύσετε σε ένα επίσημο τραπέζι ή στις γιορτές του σπιτιού σας. Είναι μία αγαπημένη λιχουδιά και το κρέας είναι πολύ τρυφερό. Θα σας μείνει αξέχαστη αυτή η γεύση! Είναι απλά υπέροχη!
Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτές τις τρυφερές μπριζόλες με κρασάκι και καλή παρέα! Εμείς την δοκιμάσαμε πρόσφατα και σίγουρα κάθε Κυριακή θα το επιλέγετε! Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν! Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω και μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας:
Εκτέλεση
Παίρνουμε περίπου δύο κιλά χοιρινό λαιμό και τον χωρίζουμε σε παχιές μπριζόλες. Ρίχνουμε στις μπριζόλες τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τις βάζουμε σε μπολ από το βράδυ για να μαριναριστούν. Το πρωί, τις βάζουμε σε ένα ταψί όρθιες και ενδιάμεσα βάζουμε ροδέλες ντομάτας και πιπεριάς πράσινης.
Κλείνουμε τις μπριζόλες με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο καλά. Τις βάζουμε στο φούρνο, για περίπου δύο ώρες στους 200 βαθμούς Κελσίου. Συνοδεύουμε το κρέας με πατάτες φούρνου που τις μαγειρεύουμε όπως εμείς προτιμούμε και λαχανοσαλάτα!
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Fotini Bahatouri