Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΙΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

webkorinthos.ayto

Όλοι μας σχεδόν, έχουμε στην κατοχή μας και ένα αυτοκίνητο. Τι γίνεται όμως όταν τα έξοδα των καυσίμων αρχίζουν και γίνονται δυσβάσταχτα;

Τι πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε την κατανάλωση καυσίμου στο αυτοκίνητό μας;

Παρακάτω θα σας αναφέρουμε κάποιους τρόπους, γνωστούς στους πιο πολλούς, αλλά καλό θα ήταν να τους ξαναφρεσκάρουμε, γιατί οι καιροί είναι πλέον δύσκολοι!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Η οικονομία του καυσίμου του αυτοκινήτου μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, από τον τρόπο που οδηγάμε.

Ο τρόπος, ο χώρος και ο χρόνος που οδηγάμε, επηρεάζουν τον αριθμό χιλιομέτρων που μπορεί να διανύσει το όχημα σας με ένα λίτρο καυσίμου.

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

1) Θα πρέπει να επιταχύνουμε αργά και προοδευτικά. Αντίθετα, αν το «σπάσουμε», η κατανάλωση διπλασιάζεται η και τριπλασιάζεται!Αποτέλεσμα εικόνας για κοντερ αυτοκινητου

2) Αποφυγή στάθμευσης του οχήματος σας με παρατεταμένη λειτουργία στο ρελαντί. Δεν υπάρχει λόγος να αφήσετε το αμάξι σας να δουλεύει στο ρελαντί. Είναι απλό. Σβήστε το και εάν χρειαστεί ξανά, βάλτε το μπρος.

3) Θα πρέπει η κατάσταση του κινητήρα μας να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση, έτσι ώστε να αποδίδει τα μέγιστα με όσο το δυνατόν λιγότερο καύσιμο.

4) Δεν πρέπει να λειτουργούμε τον κινητήρα σε υψηλές στροφές και θα πρέπει να αλλάζουμε σχέση στο κιβώτιο την ιδανική στιγμή. Αυτή η στιγμή διαφέρει από όχημα σε όχημα ανάλογα με τα κυβικά του.

5) Να μην κάνουμε άσκοπη χρήση του κλιματιστικού. Είναι γνωστό ότι η χρήση του αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου.

6) Διατηρείτε την πίεση των ελαστικών σας στην προβλεπόμενη εργοστασιακή τιμή του κατασκευαστή. Οποιαδήποτε άλλη τιμή αυξάνει την κατανάλωση!

Αποτέλεσμα εικόνας για save money from fuel in the car

7) Εάν έχετε στον χώρο αποσκευών διάφορα πράγματα τα οποία πραγματικά δεν τα χρειάζεστε, αφαιρέστε τα. Έτσι μειώνετε το βάρος που είναι αναγκασμένο να κουβαλά το όχημα σας και βοηθάτε στην μείωση της κατανάλωσης.

8) Μην ξεχνάτε το πόδι σας πάνω στο πεντάλ του φρένου! Είναι κάτι που το κάνουμε πολλοί από εμάς ασυναίσθητα. Έτσι ενεργοποιούνται τα φρένα, με συνέπεια να ζορίζετε ο κινητήρας και να καταναλώνει πιο πολύ.

9) Τηρείτε με ευλάβεια το χρονοδιάγραμμα συντήρησης αυτοκινήτου του κατασκευαστή και να αλλάζετε τα προβλεπόμενα φίλτρα όποτε προβλέπεται.

10) Τοποθετήστε υγραέριο στο αυτοκίνητο, γνωστό και ως υγραεριοκίνηση! (Ανατρέξτε σε προηγούμενο κείμενο του coolweb.gr για να ενημερωθείτε σχετικά με την υγραεριοκίνηση).
Η υγραεριοκίνηση θα σας βοηθήσει πολύ στο να μειώσετε τα έξοδά σας…

Απλές και οικονομικές συμβουλές που εάν τις τηρήσετε, σίγουρα θα υπάρξει διαφορά και θα κάνετε πιο οικονομική οδήγηση

ΠΗΓΗ: www.coolweb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ:

Α.Π. ΤΣΟΥΚΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Α.Π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ.ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

About Μαρία Νικολοπούλου