Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

4 πράγματα απο τη ζωή σας που δεν πρέπει να θυσιάσετε για την δουλειά σας

webkorinthos.doyleia

Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι και μια θέση εργασίας δυσεύρετη, ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να θυσιάσετε για την δουλειά σας.

Όσο καλή κι αν είναι αυτή η δουλειά, όσο καλά κι αν πληρώνεστε. Γιατί πως να το κάνουμε, κάποια πράγματα δεν πληρώνονται με χρήματα και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε μόνο μια φορά.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τις θυσίες που δεν πρέπει να κάνετε.

1. Μην παραμερίζετε την υγεία σας

Η αύξηση του άγχους και του στρες που προκαλείται από τις υποχρεώσεις μιας απαιτητικής δουλειάς σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για τη υγεία σας.

Και αυτό ισχύει και για την σωματική, αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Έχει αποδειχθεί ότι διάφορες ψυχολογικές διαταραχές, ατονία ή ακόμη και αύξηση του σωματικού βάρους ή και παχυσαρκία μπορεί να οφείλονται στο αυξημένο άγχος που προκαλεί η δουλειά.

η δουλειά επηρεάζει την υγεία μας
Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη λέει μια παροιμία και όχι άδικα. Δεν εννοούμε να τεμπελιάζετε για να μην έχετε άγχος, αλλά μπορείτε να βάλετε ένα πρόγραμμα που να αντέχετε και να το ακολουθείτε πιστά.

Και φυσικά πρέπει να μάθετε να λέτε όχι σε παράλογες απαιτήσεις ή σε εργασίες που δεν μπορείτε να φέρετε σε πέρας.

Μην παραλείπετε για κανένα λόγο τις διακοπές σας και μην αφήσετε την δουλειά να σας καταβάλλει.

Επίσης φροντίστε να μην δουλεύετε 7 μέρες την εβδομάδα και να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας για λίγη γυμναστική ή για κάποιο περίπατο.

2. Μην παραμελείτε την οικογένεια σας

Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να παραμελεί κάποιος την οικογένεια του λόγω δουλειάς.

Μάλιστα η πιο κοινή σκέψη-δικαιολογία που μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι εργαζόμαστε σκληρά και πολλές ώρες για να μη λείψει τίποτε από την οικογένεια και τα παιδιά μας.

Το μόνο που καταφέρνουμε στην ουσία με αυτόν τον τρόπο όμως είναι να τους λείψει το πιο σημαντικό και αναντικατάστατο πράγμα. Εμείς οι ίδιοι!

περάστε χρόνο με την οικογένεια σας
Κι αυτό γιατί όταν κανείς εργάζεται πολλές και άναρχες ώρες εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αφιερώσει χρόνο ή καλύτερα ποιοτικό χρόνο στον ή στην σύντροφο του και στα παιδιά του.

Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό για τους δικούς μας ανθρώπους είναι οι αναμνήσεις μαζί μας και όχι τα χρήματα και οι ανέσεις.

3. Μην χάσετε την προσωπική σας ταυτότητα

Αν και η δουλειά είναι ένα σημαντικό μέρος της ταυτότητάς μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι δύσκολο να γίνει ολόκληρη η ταυτότητά μας.

Το να έχει κανείς μια προσωπική ταυτότητα εκτός εργασίας είναι κάτι περισσότερο από απλή διασκέδαση. Συνήθως μας βοηθάει να ανακουφιστούμε από το άγχος, να αναπτυχθούμε ως άτομα, και να αποφύγουμε την επαγγελματική εξουθένωση, το λεγόμενο burnout.

4.Μην θυσιάσετε τις επαφές σας

Δεν χωράει αμφιβολία ότι κάθε εργαζόμενος πρέπει να προσπαθεί όσο μπορεί περισσότερο για να πετύχει στην δουλειά του και ότι πρέπει να δίνει τον καλύτερο του εαυτό για τον εργοδότη του.

κρατήστε τις επαφές σας
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να του παραχωρήσει και όλες τις επαγγελματικές επαφές που με κόπο δημιούργησε στην καριέρα του.

Να θυμάστε ότι ακόμη και αν κάποιες φορές μοιράζεστε ορισμένες επαφές σας στην δουλειά που βρίσκεστε τώρα, αυτές ανήκουν αποκλειστικά σε εσάς.

ΠΗΓΗ: www.coolweb.gr

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΙΑΤΡΟΣ

 

About Μαρία Νικολοπούλου