Aπλή και πεντανόστιμη σπανακόπιτα. Μια εύκολη συνταγή για μια πανεύκολη πίτα θα γίνειμια από τις αγαπημένες σας μαγειρικές συνήθειες.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4-5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 5 αυγά, χτυπημένα
- 1 ½ φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί γραβιέρα άλλο επιλογής σας
- 1 ½ φλ. τσαγιού τυρί φέτα ή ανθότυρο (ή μισό φέτα-μισό ανθότυρο), θρυμματισμένα
- αλάτι – πιπέρι (προσοχή στο αλάτι αν η φέτα είναι αλμυρή)
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και λαδώνετε μια φόρμα για τάρτες ή ένα αντίστοιχο πυρέξ.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί η περισσότερη υγρασία τους. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε όλη τη φέτα (με το ανθότυρο) και το μισό φλ. από το κίτρινο τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέστε και το μείγμα του τηγανιού με το σπανάκι, τη τριμμένη φρυγανιά και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
- Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του, τη πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1 φλ. κίτρινο τυρί και ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά.
- Πηγή .sintayes.gr