Στο σημερινό μας άρθρο θα μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε ψητό σολομό με δημιουργικούς και διασκεδαστικούς τρόπους. Ο σολομός είναι ένα από τα δημοφιλή ψάρια στη γαστρονομία. Χάρη στη λεία υφή του και τη διακριτική του γεύση, αποτελεί τέλειο συστατικό για πολλά πιάτα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σολομός συνιστάται από τους ειδικούς υγείας και διατροφής εξαιτίας των πολλαπλών ωφελειών του. Δείτε γιατί:
- Είναι πλούσιος σε βιταμίνες Β3, Β6, και D. Επίσης, έχει απαραίτητα μέταλλα όπως κάλιο, φώσφορο, νάτριο, ιώδιο, και μαγνήσιο.
- Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα του κάνουν καλό στην καρδιαγγειακή υγεία και μειώνουν την κακή χοληστερίνη (LDL).
- Βελτιώνει τις λειτουργίες του εγκεφάλου.
- Επιταχύνει τον μεταβολισμό και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.
Γι’ αυτό μη πολυσκέφτεστε ποιο υγιεινό φαγητό να διαλέξετε, αυτό το ψάρι τα έχει όλα. Παρακάτω, θα σας μάθουμε πώς να φτιάξετε ψητό σολομό με πορτοκάλι .
Υλικά
2 φέτες σολωμού
χυμό από ένα πορτοκάλι
χυμό από 1/4 λεμονιού
1 κ.γλ. μουστάρδα απαλή
ξύσμα από λίγο πορτοκάλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το λάδι, την μουστάρδα και το αλάτι. Περιχύνουμε τις φέτες του σολωμού, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30′. Ψήνουμε στους 180oC για περίπου 20′.