Η απλότητα των υλικών σε αυτή την συνταγή σε κάνει να αναρωτιέσαι…πώς είναι δυνατόν να έχουμε ένα γκουρμέ πιάτο μόνο με δυο κρεμμύδια, συκώτι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο!!
Μην ξεχνάτε:
Το συκώτι είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνες και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο.
Πρέπει απαραιτήτως να είναι φρέσκο. Επιλέγουμε αξιόπιστα σημεία αγοράς.
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να το καθαρίσει καλά από ίνες και να μας το κόψει λεπτές φέτες.
Ευχαριστώ τη Σοφία για την πραγματικά υπέροχη συνταγή!
πώς να το φτιάξουμε:
Πλένουμε καλά τις φέτες συκωτιού και τις σκουπίζουμε.Τις αλείφουμε με λάδι, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Τις γυρνάμε και από την άλλη πλευρά. Μόλις πάρουν χρώμα τις αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε τα κρεμμύδια.Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε και πάλι τις φέτες συκωτιού επάνω από τα κρεμμύδια.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμα, περίπου 15 λεπτά.
bookitsa.g
ΘΕΪΚΟ ΨΗΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ, ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
της πριν δυο χρόνια, ετοίμασα αυτή την αυθεντική συνταγή μου για μοσχαρίσο συκώτι με καπνιστή πάπρικα. Και να ήταν μόνο η Ελένη… Η συγκεκριμένη ατάκα έχει ακουστεί από όλους όσοι λατρεύουν το συκώτι και το δοκίμασαν με τη συγκεκριμένη συνταγή απ’ τα χέρια μου. Αλλά προφανώς γοήτευσε και όλους όσους την είδαν στην τηλεόραση και όσους την διάβασαν στο pandespani, όπου την πρωτοπαρουσιάσαμε, κατακτώντας τις κορυφαίες θέσεις στο google. Μάλιστα, λίγες μέρες αφού παίχτηκε η εκπομπή με τη συνταγή αυτή στον αέρα, μια φίλη μας πηγαίνοντας σε μπαχαράδικο της Αγίας Παρασκευής να ζητήσει καπνιστή πάπρικα, άκουσε τον ιδιοκτήτη να τη ρωτάει απορημένος “Μα τι έγινε ξαφνικά εδώ και 3 μέρες και ξαφνικά όλοι μου ζητάνε καπνιστή πάπρικα; Πουλούσα μισό κιλό το χρόνο και σε 3 μέρες κοντεύει ξαφνικά να τελειώσει το στοκ!”
Το αποκορύφωμα της απήχησης της πάντως το ένιωσα μέσα σε μια τράπεζα, όπου μήνες μετά την εκπομπή πήγα να συνομιλήσω με τον διευθυντή, τον οποίον δεν είχα ξαναδεί στη ζωή μου. Με το που με είδε λοιπόν, γεμάτος χαρά, μου πέταξε την ατάκα “Μα εσύ δεν είσαι αυτός που έφτιαξε εκείνο το εκπληκτικό συκώτι στη τηλεόραση;”
Σεμνά και ταπεινά μεν, αλλά εδώ ομολογουμένως μιλάμε για γκραν σουξέ συκωτιέν.
Τα πιο σημαντικά μυστικά της συνταγής για τέλειο συκώτι:
Μυστικό #1.
Μυστικό #2.
Μυστικό #3.
Μυστικό #4.
Μυστικό #5.
Μυστικό #6.
Χαρακτηριστικά της συνταγής:
Υλικά (για 4 άτομα)
Παρασκευή:
Σερβίρισμα: