Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΡΟΥΧΩΝ & ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ – ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η αγορά των παιδικών ρούχων και παπουτσιών  δεν είναι μια τόσο εύκολη υπόθεση.

γ

Αφενός γιατί συχνά είναι δύσκολο να υπολογίσουμε τα σωστά μεγέθη σε βάθος χρόνου και αφετέρου γιατί όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, αποκτούν άποψη για το ντύσιμό τους και μπορούν να μετατρέψουν το shopping σε μικρό οικογενειακό κόλαφο με γκρίνιες και κλάματα…Αποτέλεσμα εικόνας για kids shopping

Όταν αγοράζετε παιδικά ρούχα  και βλέπετε μπροστά σε βάθος χρόνου καθώς περιμένετε το παιδί σας να αναπτυχθεί, διαλέξτε το σωστό μέγεθος. Εαν είναι χειμώνας π.χ. και θέλετε να αγοράσετε παιδικά ρούχα για το καλοκαίρι, μην αγοράσετε το ίδιο μέγεθος με τώρα. Αγοράσετε 1-2 μεγέθη μεγαλύτερα έτσι ώστε όταν έρθει η εποχή, τα ρούχα να είναι στο ιδανικό μέγεθος.

Αν δεν είστε βέβαιοι για το μέγεθος ή για το γούστο του παιδιού σε κάποιο ρούχο, πάρτε το μαζί σας στα μαγαζιά.

Σχετική εικόναΜην αγοράζετε γιατί απλά σας άρεσε το σχέδιο ή γιατί βρήκατε μια προσφορά, εαν πραγματικά δεν το έχετε ανάγκη. Εαν βρήκατε μια προσφορά, αγοράστε ένα νούμερο μεγαλύτερο έτσι ώστε να το φορέσει όταν θα μεγαλώσει λίγο παραπάνω, καθώς τώρα θα έχει ήδη αρκετά ρούχα!

Πέρα όμως από το γούστο μας για να διαλέξουμε ρούχα για τα παιδιά θα πρέπει να προσέχουμε και άλλα πράγματα τα οποία είναι βασικά για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Κατάλληλο μέγεθος Αποτέλεσμα εικόνας για shopping clothes for kids

Αρχικά είναι πολύ σημαντικό να αγοράζουμε ρούχα στο κατάλληλο μέγεθος για τα παιδιά. Δεν πρέπει τα ρούχα να στενεύουν τα παιδιά γιατί μπορεί να τους προκαλεί αίσθηση δυσφορίας χωρίς να το καταλαβαίνουν πράγμα που δημιουργεί εκνευρισμό αλλά και μεγαλύτερό κίνδυνο εάν το ρούχο σφίγγει πολύ το παιδί. Αλλά ούτε και πολύ μεγαλύτερα πρέπει να είναι γιατί υπάρχει περίπτωση να εμποδίζονται τα παιδιά στο βάδισμα. Ακόμα υπάρχει κίνδυνος να περιελιχθεί το ρούχο γύρω από το σώμα των παιδιών και να τα σφίγγει πολύ και σ’ αυτή την περίπτωση.

Δώστε έμφαση στο ύφασμα των ρούχων. Προσέξτε να είναι ανθεκτικό, για να μην χαλάσει ύστερα από πολλά πλυσίματα, και να μην σκίζεται εύκολα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το ρούχο που θα αγοράσετε, κουμπώνει καλά, π.χ. ότι δεν υπάρχει κάποιο ελάττωμα στο φερμουάρ ή ότι δεν λείπει κάποιο κουμπί.

Υποαλλεργικά υφάσματαΣχετική εικόνα

Ακόμα και αν δεν έχουμε παρατηρήσει κάποια αλλεργία στο παιδί είναι πολύ καλό να επιλέγουμε να του πάρουμε ρούχα τα οποία είναι κατασκευασμένα από υποαλλεργικά υφάσματα. Έτσι μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα να δημιουργηθεί κάποιος ερεθισμός στο παιδί ή κάποια αλλεργική αντίδραση.

Ιδιαίτερα για τις μικρότερες ηλικίες μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ρούχα τα οποία διαθέτουν αντικείμενα ή κορδόνια που μπορούν να αποσπαστούν και να καταπωθούν . Ειδικά με το θέμα αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί γιατί υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.

Ψωνίζοντας για μωρά ή νήπια Σχετική εικόνα

– Έχετε στο μυαλό σας ότι τα μωρά μεγαλώνουν γρήγορα. Ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο, χρειάζονται νέα φορμάκια και καλτσάκια σχεδόν ανά τρίμηνο. Έτσι, οι νέες μαμάδες τον πρώτο καιρό μετά την γέννηση του μωρού καταλήγουν με πάρα πολλά ρουχαλάκια μεγέθους 0-3 μηνών, πολλά από τα οποία μένουν εντελώς αφόρετα. Διαχειριστείτε καλύτερα όλα αυτά τα δώρα από συγγενείς και φίλους, αλλάζοντάς τα με μεγαλύτερα, π.χ. για 3-6 μηνών ή 6-9 μηνών, αλλά προσέξετε αυτά που θα πάρετε να ανταποκρίνονται όχι μόνο στην ηλικία του μωρού αλλά και στην εποχή.

Ως προς τα ρούχα των νηπίων, φροντίστε να μπαίνουν και να βγαίνουν εύκολα και να μην έχουν πολλά κουμπάκια και κορδονάκια. Σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά προσπαθούν να ντύνονται και να γδύνονται μόνα τους, επομένως ας μην τους κάνουμε την ζωή δύσκολη.

Επίσης, φροντίστε πάντα να ψωνίζετε πράγματα που μπορούν, αν χρειαστεί, να αλλαχτούν.

Αποτέλεσμα εικόνας για τα πρωτα του παπουτσια τι να προσεξω

Οσον αφορά τα παπούτσια

Η επιλογή των παιδικών παπουτσιών μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση, αλλά δεν είναι. Τα κριτήρια δεν θα πρέπει να περιορίζονται στην αισθητική και τη μόδα.

Από τη στιγμή που το παιδί θα αρχίσει να περπατάει χρειάζεται τα πρώτα του παπούτσια για να προστατεύονται τα ποδαράκια του.

Η πίεση από παπούτσια (αλλά και κάλτσες) που δεν του ταιριάζουν μπορεί να παραμορφώσει το σχήμα του ποδιού, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια, μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες. Επειδή τα κόκαλα είναι μαλακά, μπορεί το παιδί να μη διαμαρτυρηθεί ότι πονούν τα πόδια του. Γι΄ αυτό, τα παπούτσια πρέπει να του τα δοκιμάζει ένας εκπαιδευμένος πωλητής.

Αποτέλεσμα εικόνας για shopping shoes for children

Τι να προσέξετε:

 

Είναι σημαντικό να τους εφαρμόζουν σωστά, να είναι άνετα και να έχουν επαρκή χώρο ώστε να επιτρέπουν στα πόδια να κινούνται και να αναπνέουν.

Στα πρώτα 11 χρόνια της ζωής ενός παιδιού, τα πόδια μεγαλώνουν περίπου 17 νούμερα παπουτσιού και η λάθος εφαρμογή παπουτσιού μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα κατά την ενηλικίωση. Επιπλέον, τα παπούτσια που δεν εφαρμόζουν σωστά μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο που περπατάνε και να έχουν επίπτωση στην ανάπτυξη των ποδιών τους και κατ’ επέκταση στο αναπτυσσόμενο μυοσκελετικό τους σύστημα.Αποτέλεσμα εικόνας για shopping shoes for children

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός παπουτσιού που πρέπει να προσέξουμε οι γονείς:

  1. Πιέστε και στις δύο πλευρές το πίσω μέρος του παπουτσιού. Αποτέλεσμα εικόνας για buying baby shoes what to be carefulΔεν πρέπει να κάμπτεται.
  2. Ελέγξτε την ελαστικότητα των δακτύλων – Το παπούτσι πρέπει να κάμπτεται με τα δάκτυλα του παιδιού σας. Δεν πρέπει να είναι πολύ άκαμπτο ή πολύ εύκαμπτο στην περιοχή των δακτύλων.
  3. Διαλέξτε ένα παπούτσι που να είναι άκαμπτο στη μέση – στρίβει το παπούτσι σας; Το παπούτσι σας δεν πρέπει να στρίβει ποτέ στη μέση.

Αποτέλεσμα εικόνας για shopping clothes for kids

Αυτές τις πολύτιμες συμβουλές για το πιο σημαντικό μέλος της οικογένειας, μας έδωσαν τα καταστήματα της Κορινθίας μέσα από την πολύχρονη εμπειρία και την εξειδίκευση στον κάθε τομέα που δραστηριοποιούνται.

Δείτε που θα ψωνίσετε τα καλύτερα και οικονομικότερα για το μικρότερο μέλος της οικογένειάς σας:

BALLOON – Παιδικά ενδύματα

CARAMEL – Παιδικά

ΗΡΑ bebe

ΑΦΟΙ Κ.ΚΕΛΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ο.Ε.

KID CLUB – Μουρατιάδης Τριαντάφυλλος

PINOKIO – ΠΑΙΔΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ

PULSE Junior – Kid’s fushion store

ΑΘΛΟΡΑΜΑ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ

CARMELO – ΔΙΟΝΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ

About Μαρία Νικολοπούλου