Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ – ΠΑΝΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΝΑΚ!

Αποτέλεσμα εικόνας για γεμιστα αυγα με αλλαντικαΤο Πάσχα πέρασε και μας έμειναν αρκετά αυγά βαμμένα.  Δείτε μερικές πανεύκολες συνταγές με αυγά που περίσσεψαν και θα εκπλαγείτε με το τι μπορείτε να φτιάξετε ώστε να μην πάνε χαμένα και να εμπλουτίσετε το μεσημεριανό σας τραπέζι αλλά και να εντυπωσιάσετε μικρά και μεγάλα μέλη της οικογένειάς σας.  Πανεύκολες, γευστικότατες σαλάτες αλλά και δημιουργήματα για τσιμπολόγημα όλες τις ώρες!

Δείτε τι μπορείτε να δημιουργήσετε και έπειτα συνταγές με αυγά:

entypwsiakes-dimiourgies-me-vrasta-avga-09 entypwsiakes-dimiourgies-me-vrasta-avga-06 entypwsiakes-dimiourgies-me-vrasta-avga-04 entypwsiakes-dimiourgies-me-vrasta-avga-03 entypwsiakes-dimiourgies-me-vrasta-avga-02 cebaceb1cebdceb1cf80ceb5ceb4ceb1cebaceb9ceb1 entypwsiakes-dimiourgies-me-vrasta-avga-12 entypwsiakes-dimiourgies-me-vrasta-avga-13

Σχετική εικόνα

 

Σχετική εικόνα

entypwsiakes-dimiourgies-me-vrasta-avga-10

ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

  1. Γεμιστά πικάντικα αβγά με αλλαντικά 

entypwsiakes-dimiourgies-me-vrasta-avga-08Κόψτε στη μέση 8 αβγά και βγάλτε τους κρόκους πρσεκτικά χωρίς να σπάσουν τα ασπράδια. Βάλτε σε ένα μπολ τους κρόκους, 3 κουταλιές μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα, λίγες σταγόνες γούστερ σος και 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε το μείγμα και μοιράστε το στα μισά ασπράδια με ένα μικρό κουτάλι ή με το κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κόψτε λεπτές λωρίδες από αλλαντικά (προσούτο, σαλάμι ή ζαμπόν) και βάλτε τις επάνω στα αβγά. Γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού ή άνιθου.

2.Πικάντικη σαλάτα με αβγά

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε 6 βρασμένα αβγά. Βάλτε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι μαγιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα κατά προτίμηση πικάντικη, 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα και 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αλατίστε, ανακατέψτε και σερβίρετε σε ένα μπολ, περιχύνοντας την σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

3.Γεμιστά αυγά auga-moustarda

Υλικά

Για 6-8 άτομα
150 γραμμάρια μαγιονέζα
220 γραμμάρια φασόλια άσπρα βρασμένα ή κονσέρβα
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1/2 κουταλιά της σούπας λεμονιού
8 βραστά σφιχτά αυγά, κομμένα στη μέση
λίγη πάπρικα

Εκτέλεση

Κόβετε τα βρασμένα αυγά στη μέση και αφαιρείτε τους κρόκους.
Σε ένα μπολ βάζετε τη μαγιονέζα, τους κρόκους, τα φασόλια στραγγισμένα πολτοποιημένα, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του και ανακατεύετε καλά.

Βάζετε σε πιατέλα τα αυγά και τα γεμίζετε με το μείγμα με ένα κουταλάκι.
Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε.

4.Αυγοσαλάτα με παντζάρια7_24

Υλικά

Για 4-6 άτομα

6 βραστά αυγά
2 παντζάρια βρασμένα και ψιλοκομμένα
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τα πράσινα κρεμμύδια ή φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
8 φέτες ψωμί

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τόσο νερό όσο να καλυφθούν τα αυγά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα αυγά, που έχουμε προηγουμένως πλύνει, στον πάτο της κατσαρόλας προσεκτικά.
Ανάβουμε το μάτι στο 6 μέχρι να αρχίσουν μικρές φουσκάλες βρασμού.

Μόλις αρχίσει ο βρασμός κατεβάζουμε το μάτι στο 1 και μετράμε τον χρόνο, 8 λεπτά για καλά βρασμένα αυγά και έπειτα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε σε κυβάκια τα αυγά, τα παντζάρια, σε λεπτές ροδέλες το σχοινόπρασο και το σέλινο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με πολύ καλά.

  1. Γεμιστά αυγά με αβοκάντο και μαγιονέζα Υλικά

    Για 6-8 άτομα

    150 γραμμάρια μαγιονέζα
    1 αβοκάντο κομμένο στη μέση
    ξύσμα από 1/2 λεμόνι
    1/2 κουταλιά της σούπας λεμονιού
    8 βραστά σφιχτά αυγά, κομμένα στη μέση
    λίγη πάπρικα

    Εκτέλεση

    Βράζουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
    Κόβετε τα βρασμένα αυγά στη μέση και αφαιρείτε τους κρόκους. Στη συνέχεια κόβετε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι, με ένα κουτάλι αφαιρείτε τη σάρκα του αβοκάντο.

    Σε ένα μπολ βάζετε τη μαγιονέζα, τους κρόκους, το καθαρισμένο αβοκάντο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του και ανακατεύετε καλά.
    Βάζετε σε πιατέλα τα αυγά και τα γεμίζετε με το μείγμα με ένα κουταλάκι.
    Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε.

 

6.Αυγοσαλάτα με γαλοπούλαb9517379655d4ade3ae314ef61d0d4d7

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Δέκα αυγά βρασμένα
250 γραμμάρια φέτα
Δέκα φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Ξύδι
Μαγιονέζα

Γαρνιτούρα 

Τυρί της αρεσκείας μας (γκούντα-τσένταρ κ.α.)

Αλλαντικά της αρεσκείας μας

Λίγες ελιές

Καρότα σε κύλινδρο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε μιά πιατέλα και με μαγιονέζα κολλάμε γύρω γύρω ροδέλες καρότου.  Πάνω από την “τούρτα” βάζουμε αυγά κομμένα στα δύο, διακοσμούμε με αλλαντικά, ελιές και τυρί της αρεσκείας μας και έτοιμη η εντυπωσιακή μας σαλάτα-τούρτα!

 

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου