Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το φαγητό της Κυριακής – Ρολό γεμιστό με κιμά – ρόδι …

webkorinthos.rolo_

Ο Οκτώβριος δεν είναι καλός μήνας για φρούτα, μια που τελειώνουν σιγά σιγά και τα τελευταία ακτινίδια, αχλάδια και λωτοί. Ευτυχώς αρχίζουν τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, για την απαραίτητη βιταμίνη C, καθώς και τα ρόδια και τα κάστανα. Δοκιμάστε το Ρύζι με σαφράν, τηγανιτό φιδέ και ρόδι το ρολό γεμιστό Ρύζι με σαφράν, τηγανητό φιδέ και ρόδι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 πρέζα σαφράν (0,25γρ)
  • 150 γρ. φιδέ
  • 1 μεγάλο ρόδι ώριμο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ.σουπας βούτυρο
  • 1 κου. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

Περισσότερα εδώ

ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗΣ

  1. Πλένετε καλά το ρύζι με άφθονο νερό. Το αφήνετε να στεγνώσει σ ένα σουρωτήρι.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σωτάρετε μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα και το ρύζι να αποροφήσει όλο το βούτυρο.
  3. Ρίχνετε μέσα τρία νεροπότηρα νερό.
  4. Ρίχνετε το σαφραν, αλατίζετε και προσθέτετε ελάχιστο πιπέρι.
  5. Το αφήνετε να βράσει για 10-12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να αποροφήσει το περισότερο νερό.
  6. Ανοίγετε το καπάκι, κλείνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με μια πετσέτα.
  7. Σε ένα τηγανάκι βάζετε μία κουταλιά σούπας βούτυρο και μια κουταλιά λάδι, τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά και ρίχνετε μέσα τον φιδέ αφου προηγουμένως τον έχετε σπάσει σε μικρά κομμάτια. Τον σωτάρετε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει χρυσός.
  8. Τον βάζετε μέσα στο ρύζι ρίχνετε και τους σπόρους απο το ρόδι και ανακατεύτε καλά.
  9. Βάζετε το πιλάφι σε μια στρογγυλή φόρμα, αναποδογυρίζετε σε μια στρογγυλή πιατέλα και σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα στο περιοδικό OLIVE και με εντυπωσίασε η παρουσίαση, ο φιδές με το ρόδι κάνει την οπτική διαφορά.
 

Τι χρειαζόμαστε:

Για το ρολό:
  • 20 φέτες μπέικον ολόκληρες
  • 250 γρ. κιμά χοιρινό
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. λάδι λιαστής ντομάτας
  • 3 κ.σ. τυρί Δανίας
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη γέμιση:
        • 200 γρ. φέτα τυρί
        • πιπεριές κόκκινες-κίτρινες-πορτοκαλί κομμένες σε κύβους
        • 1 αυγό
        • Πώς το κάνουμε:

          1. Για τον κιμά, βάζετε το κρεμμύδι στο μούλτι με το σκόρδο ρίχνετε το λάδι λιαστής ντομάτας τη μουστάρδα και τα πολτοποιείτε, όχι πολύ όμως.
          2. Βάζετε σε μια λεκάνη τον κιμά με όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Πολύ καλά. Το χωρίζετε σε 2 μέρη.
          3. Για τη γέμιση, βάζετε σε μια λεκάνη τη φέτα, με τις πιπεριές και το αυγό τα ανακατεύετε καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το χωρίζετε και αυτό σε 2 μέρη.
          4. Για το τύλιγμα τώρα. Εγώ χρησιμοποιώ αλουμινένια φόρμα (σανιτας) μακρόστενη ώστε να δώσει ωραίο σχήμα. Τοποθετείτε το μπέικον σε σειρά μέσα στη φόρμα, σκεπάζοντας τη μια φέτα με την άλλη μέχρι να καλυφθεί η φόρμα. Και 2 φέτες μπέικον κάθετα και απο τις 2 μικρές πλευρές (για το πλαινό του ρολού)
          5. Παίρνετε μια λαδόκολλα μεγάλη, και απλώνετε τον κιμά σε ορθογώνιο σχήμα, βάζετε μέσα τη μισή γέμιση. Πιάνετε τις 2 άκρες της λαδόκολλας και τη σηκώνετε σιγά σιγά, και τη πηγαίνετε στην απέναντι πλευρά ώστε να γίνει ένα ρολό. Το πιάνετε προσεκτικά και το βάζετε μέσα στη φόρμα, και τέλος κλείνετε το μπέικον ώστε να καλυφθεί. Το ξεφορμάρετε και το τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψάκι, επαναλαμβάνετε και με τη 2η δόση. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 40-50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.

          Λίγα μυστικά ακόμα

          Γενικά μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε και στον κιμά αλλα και στη γέμιση.
          Το αλάτι το πιπέρι και το λάδι τα βάζω με το χέρι, περίπου 1 μεγάλη κουταλιά του γλυκού χοντρό αλάτι και μισό κουταλάκι πιπέρι.
          Αν θέλετε αφήστε το παραπάνω στον φούρνο για να ξεροψηθεί το μπέικον και να γίνει πιο τραγανό. Καλή επιτυχία!

Είναι όμως ιδανικός μήνας για πράσινα λαχανικά όπως αγγούρι, κουνουπίδι, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, αντίδι, μαρούλι, μπρόκολο, ραδίκια, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο, αβοκάντο, καρότο, κολοκύθα, παντζάρι, πατάτα, ράπα και πράσο. Φτιάξτε λοιπόν μια ποικιλία από

σαλάτες

    .

 

About Μαρία Νικολοπούλου