Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Δύο υπέροχες και εύκολες συνταγές λικέρ κανέλας – Με τσίπουρο – γαρύφαλλο και ξύσμα πορτοκάλι.

webkorinthos

Μέσα από την παρακάτω σελίδα θα ανακαλύψεις μία πολύ εύκολη συνταγή για λικέρ για να φτιάξεις σπιτικό εύκολο λικέρ κανέλας με τσίπουρο, γαρύφαλλο και ξύσμα πορτοκάλι. Την πρόταση αυτή την ακολουθώ χρόνια και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για ένα αρωματικό ποτό, ιδανικό για τους χειμερινούς κυρίως μήνες το οποίο σερβίρεται είτε σκέτο είτε με λίγο πάγο για όσους το προτιμούν πιο ελαφρύ. Το μόνο που θα χρειαστείς για τη συγκεκριμένη πρότασή μου είναι τα πιο αγνά υλικά σου καθώς και λίγη από την υπομονή σου, καθώς το πιο δύσκολο σημείο της συνταγής είναι εκείνο της αναμονής μέχρι να ωριμάσει το λικέρ μας. Δοκίμασε να το φτιάξεις σπίτι και στείλες τυχόν απορίες και σχόλια μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 4 ξυλαράκια κανέλας
  • ξύσμα 1/2 λεμονιού
  • ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
  • 1 λίτρο τσίπουρο
  • 10 γαρύφαλλα καρφάκια
  • 1 κιλό ζάχαρη

Διαδικασία

 

Για εσάς που θέλετε να απολαμβάνετε δίχως κόπο τiς καλύτερες αλμυρές και γλυκές γεύσεις   στην Κορινθία εδώ στον Ηλεκτρονικό 

Οδηγό webkorinthos.gr

Βήμα 1

Ρίχνουμε σε ένα γυάλινο δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς το τσίπουρο με τα ξυλαράκια κανέλας, τα γαρύφαλλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη τελείως, κλείνουμε και αφήνουμε για 20 περίπου ημέρες σε δροσερό μέρος.

Βήμα 3

Μετά από 20 ημέρες φιλτράρουμε καλά και αποθηκεύουμε σε δοχείο που βρίσκεται σε δροσερό μέρος.

Φατουράδα, το Τσιριγώτικο Λικέρ Κανέλας!

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1000 ml.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 mins

Ένα από τα πιο ξεχωριστά λικέρ είναι η Φατουράδα, αυτό το παραδοσιακό λικέρ που έρχεται από τα Κύθηρα!
Η φατουράδα φτιάχνετε με τσιπούρα, δηλαδή τσίπουρο!
Το υπέροχο κεχριμπαρένιο χρώμα του, η “ζεστή” γεύση, το πλούσιο άρωμα των μπαχαρικών είναι απολαυστική!

Όποια φατουράδα εμπορίου είχα δοκιμάσει είχε μέσα και νότες από εσπεριδοειδή, ένα βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές υποστηρίζει όμως ότι η Τσιριγώτικη Φατούρα περιείχε μόνο μπαχαρικά έτσι εμπιστεύτηκα την αρχική άποψη και ανάλογα έπραξα και στην συνταγή.
Αν υπάρχει κάποια παρατήρηση από κάποιον-α σχετικά, όπου γνωρίζει πραγματικά την αρχική και γνήσια εκδοχή, πολύ θα χαρώ να την μαθώ!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα αποστειρωμένο βάζο ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το τσίπουρο.
    Ανακινούμε το βάζο και το αφήνουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 15 ημέρες.
  2. Δένουμε ένα σιρόπι ζάχαρης με το νερό, βράζοντας τα υλικά χωρίς να τα ανακατέψουμε για 5-6 περίπου λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    Ανακατεύουμε το σιρόπι και το μείγμα του τσίπουρου σε ένα μεγαλύτερο αποστειρωμένο βάζο και το αφήνουμε πάλι σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 15 ημέρες.
  4. Κατόπιν αφαιρούμε τα μπαχαρίκα και διατηρούμε σε μπουκάλι που κλείνει ερμητικά!
  5. Τον χειμώνα προτιμήστε σε θερμοκρασία δωματίου και το καλοκαίρι δροσερό με παγάκια!
    Επίσης μπορείτε να δώσετε γεύση και άρωμα σε γλυκά και φαγητά ή να εμπλουτίσετε το τσάι σας!

About Μαρία Νικολοπούλου