Υλικά για τις κοτομπουκιές: 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κ.σ. ξερό θυμάρι, 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή, 2 κ.γ. αλάτι, 2 κ.γ. σκόνη σκόρδο, 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 αυγό, 80 ml ξινόγαλα, 2 κ.σ. χυμός λεμονιού, σπορέλαιο για το τηγάνισμα, 700 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο, τεμαχισμένα σε μπουκιές
Για τη σως: 300 γρ. φυστικοβούτυρο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 εκ. φρέσκο ginger, τριμμένο, 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας, χυμό από 1 λάιμ, 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη, 1/4 κ.γ. μπούκοβο, 150 ml νερό
Για το σερβίρισμα: 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, 1/4 κ.γ. μπούκοβο1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, 1/4 κ.γ. μπούκοβο
Εκτέλεση: Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το θυμάρι, την πάπρικα, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το γάλα και το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε μπόλικο σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και αρχίζουμε να βουτάμε τις μπουκιές κοτόπουλου πρώτα στο μείγμα με το αλεύρι, έπειτα στο μείγμα με το αυγό και μετά πάλι στο μείγμα με το αλεύρι. Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές στο σπορέλαιο, σε δόσεις, μέχρι να χρυσίσουν αρκετά. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να ετοιμάσουμε τη σως.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το φυστικοβούτυρο, το σκόρδο, το ginger, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λάιμ, τη μαύρη ζάχαρη, το μπούκοβο και το νερό. Τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά χωρίς να βράσουν. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τη σως σε μπολάκι. Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές πασπαλισμένες με φρέσκο κρεμμυδάκι και τη σως πασπαλισμένη με το μπούκοβο.
Συνταγή από εδώ.
Σουβλάκια Satay με Μοσχάρι Και Σάλτσα Φιστίκι
Υλικά: 500γρ σπαλομπριζόλα, 3κ.σ. ελαιόλαδο, 1 σκόρδο, αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα φυστικιού: 2κ.σ. ηλιέλαιο, 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, 3 σκόρδα ψιλοκομμένα, 1κ.γλ. τζίντζερ, 4 κ.γλ. light σόγια, 250ml γάλα καρύδας, 1 κ.σ. ζάχαρη, 125ml φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το λίπος από τις σπαλομπριζόλες. Αναμιγνύουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και περνάμε με ένα πινέλο τις μπριζόλες και τις αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Για να κάνουμε τη σάλτσα φυστικιού, ζεσταίνουμε σε ένα τηγανάκι το ηλιέλαιο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και σωτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με της σόγια και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μείνει μισή. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν πάρει μία βράση, το τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις κόβουμε σε λωρίδες. Τις περνάμε σε σουβλάκια. Ζεσταίνουμε το γκριλ μέχρι να κάψει καλά. Βάζουμε τα σουβλάκια στο γκριλ και τα ψήνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας. Σερβίρουμε με τη σάλτσα δίπλα.
Συνταγή από εδώ.
Μάφινς με μπανάνα και φυστικοβούτυρο
Υλικά: 2-3 μπανάνες, πολύ ώριμες, 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο, 1/3 φλ. φυτικό λάδι, π.χ. canola oil, 1 1/2 φλ. αλεύρι, 3/4 φλ. ζάχαρη, 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας, 1/8 κ.γλ. αλάτι
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και βάζουμε μέσα χάρτινες θήκες σε ταψί για μάφινς/ cupcakes. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε με πιρούνι τις μπανάνες. Προσθέτουμε το λάδι, βανίλια, φυστικοβούτυρο και αναμιγνύουμε με πιρούνι. Με μια σπάτουλα αναμιγνύουμε το μείγμα αλευριού σε αυτό με τις μπανάνες. Γεμίζουμε 3/4 της θήκης με το μείγμα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Συνταγή από εδώ.
Τα καλύτερα Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία της Κορινθίας
Γλυκό σάντουιτς με φυστικοβούτυρο
Υλικά: 4 φέτες χωριάτικο ψωμί, 4 κ.σ. Crunchy φυστικοβούτυρο, 1 μπανάνα, 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα, 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό για το τηγάνι
Εκτέλεση: Απλώνουμε από 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο σε κάθε φέτα ψωμί. Απλώνουμε από 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα πάνω στο φυστικοβούτυρο, στις 2 από τις 4 φέτες. Κόβουμε την μπανάνα σε φετούλες και τη μοιράζουμε στις 2 φέτες που είναι αλειμμένες με μαρμελάδα. Καλύπτουμε τις φέτες με τη μαρμελάδα και την μπανάνα, με τις δύο φέτες που έχουν μόνο φυστικοβούτυρο και πιέζουμε ελαφρώς να ενωθούν τα υλικά των σάντουιτς. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνουμε τα 2 σάντουιτς, για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι το ψωμί τους να πάρει χρώμα και σερβίρουμε.
Συνταγή από εδώ.