Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λιχουδιές για παιδικό πάρτυ που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!

webkorinthos.παρτυ

Έχει γεννέθλια ο μικρός ή μικρή σας και χρειάζεστε κάποιες συνταγές που θα αρέσουν σίγουρα στα παιδιά, που θα μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και με απλά υλικά;

Tα παιδικά πάρτι που όσο ενθουσιασμό προκαλούν στα παιδιά, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να ξεφαντώσουν με τους φίλους τους, άλλη τόση απόγνωση προκαλούν στους γονείς -ειδικά αν είναι εκείνοι που θα αναλάβουν τα της διοργάνωσης. Γιατί δεν είναι μόνο ότι θα διαθέσετε το σπίτι, θα αναλάβετε την διακόσμηση και την διασκέδαση των παιδιών, πρέπει και να φροντίσετε για το γεύμα τους -και όλα αυτά, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία αλλά ούτε και να περάσετε μέρες στην κουζίνα μαγειρεύοντας!

Μην ψάχνετε άλλο -βρήκαμε εμείς για εσάς  δοκιμασμένες και πεντανόστιμες συνταγές, για σίγουρη επιτυχία!

Μπατόν σαλέ

Υλικά:

1/2 κιλό (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

250 γρ. (1¼ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος

3 κρόκοι αυγών

120 ml (2/3 φλιτζ.τσαγιού) γάλα

20 γρ. (1 κουτ. σούπας) αλάτι

Τι θα κάνετε:

Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για 10-15 λεπτά. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψί και την αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να φουσκώσει. Πλάθετε σε μικρά μπαστουνάκια. Ψήνετε στους 180⁰C στον αέρα για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τυροπιτάκια βρώμης

Υλικά για τη ζύμη:

375 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

250 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro

15 γρ. (1/2 κυβάκι) Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ

5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι

100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 αυγό

30 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο

Υλικά για τη γέμιση:

300 γρ. φέτα

200 γρ. ανθότυρο

1 αυγό

75 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη παρμεζάνα

Τι θα κάνετε:

Ζυμώνετε με το χέρι όλα τα υλικά για τη ζύμη  και την αφήνετε να ξεκουραστεί  για 2 ώρες περίπου.

Την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο και την κόβετε μικρά στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τη μοιράζετε στα τυροπιτάκια.

Τα διπλώνετε, τα τρυπάτε με ένα μαχαίρι, τα αλείφετε με λίγο αυγό και ψήνετε για 15 λεπτά στους 180°C.

Κρύες κρέπες με ζαμπόν και τυρί

Για τις κρέπες:

1 κουτί Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ

3 αυγά

400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

60 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη

70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μπύρα

Λίγος μαϊντανός

Λίγο σχοινόπρασο

Λίγο κολίανδρο

Για τη γέμιση:

8 φέτες ζαμπόν

100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Τυρί κρέμα

Τι θα κάνετε:

Ετοιμάζετε τις κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και τις αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε τα μυρωδικά, τη μπύρα και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Μοιράζετε το τυρί στις κρέπες και τοποθετείτε από πάνω μια φέτα ζαμπόν. Τις τυλίγετε σφιχτά σε ρολό.

Τις βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες και τις κόβετε σε ροδέλες πριν σερβίρετε.

Πίτσα

Υλικά για 2 πίτσες:

500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

100 ml (1½ φλιτζ. τσαγιού) νερό

16 γρ. (2 φακελάκια) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ

10 γρ. (1½ κουτ. γλυκού) αλάτι

15 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη

25 γρ. (2 κουτ. σούπας) αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο

10 γρ. (1 κουτ. σούπας) γάλα

10 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) ζάχαρη

Τι θα κάνετε:

Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό (περίπου 35°C). Προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Στο μπολ του μίξερ βάζετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη (περίπου για 15 λεπτά). Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Χωρίζετε τη ζύμη στα 2 και πλάθετε 2 μπάλες. Ύστερα από 10 λεπτά, ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο 2 μεγάλες πίτσες και τις βάζετε σε βουτυρωμένα ταψιά Νο 28. Τις αφήνετε στα ταψιά σκεπασμένες με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 20-30 λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να τις βάλετε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Στην περίπτωση αυτή όταν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε τις αποψύχετε και τις αφήνετε σε χλιαρό μέρος (σκεπασμένες) να φουσκώσουν (για 20-30 λεπτά περίπου) και μετά τις ετοιμάζετε για ψήσιμο. Απλώνετε τα υλικά της πίτσας της αρεσκείας σας και ψήνετε στους 200°C για μισή ώρα περίπου.

Να τους χαίρεστε!

ΚΑΤΑΪ – ΤΑΒΕΡΝΑ

About Μαρία Νικολοπούλου