Από την αρχαιότητα το σπαθόλαδο φημίζεται για τις πολύτιμες θεραπευτικές ιδιότητες και το ευρύτατο φάσμα των εφαρμογών του.Ο Ιπποκράτης, ο Διοσκουρίδης, ο Γαληνός, ο Πλήνιος, ο Ορειβάσιος, ο Αέτιος και ο Παράκελσος το συνιστούσαν για πλήθος ασθενειών. Πρόκειται για το περίφημο Βάλσαμο των Αρχαίων Σπαρτιατών, με το οποίο οι στρατιώτες επούλωναν τις πληγές τους […]
Τα σταφύλια για λίγο ακόμη θα είναι κατάλληλα για γλυκό, όταν ζητάτε ρωτήστε αν είναι σκεπασμένα, έχει κάποιο νόημα στην ωριμότητα τους. Θα πρέπει να έχουν μεγάλες αγουρωπές ρώγες και να μην είναι τραυματισμένα. Βέβαια το σημαντικότερο όλων είναι να μην έχουν πάνω τους κι όλα τα φυτοφάρμακα της αγοράς αλλά αυτό δυστυχώς κανείς δεν […]
ΣΥΝΤΑΓΗ: Υπέροχη ανοιχτή κοτόπιτα για όλη την οικογένεια 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 5 ματσάκια πράσο 2 φλ. Μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο, χωρίς κόκκαλο ½ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ½ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο Αλάτι και πιπέρι 125 γρ. γραβιέρα τριμμένη 125 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη Έτοιμο φύλλο σε θερμοκρασία δωματίου ½ […]
Η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί
Κάθε εποχή έχει το δικό της στιλ και μόδα και τα μαλλιά δεν είναι φυσικά εξαίρεση. Πολλά είναι τα νέα κουρέματα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και τα οποία δοκιμάζουν πολλές γυναίκες. Κάποια από αυτά είναι πολύ πετυχημένα και διαρκούν καιρό, ενώ άλλα δεν είναι τόσο και φεύγουν γρήγορα από τη μόδα.
Η προστατίτιδα είναι η φλεγμονή του προστάτη. Μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη, αλλά και σε διάφορες άλλες αιτίες.
Ο Οκτώβριος δεν είναι καλός μήνας για φρούτα, μια που τελειώνουν σιγά σιγά και τα τελευταία ακτινίδια, αχλάδια και λωτοί. Ευτυχώς αρχίζουν τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, για την απαραίτητη βιταμίνη C, καθώς και τα ρόδια και τα κάστανα. Δοκιμάστε το Ρύζι με σαφράν, τηγανιτό φιδέ και ρόδι το ρολό γεμιστό
Από τις πιο ωραίες ηπειρώτικες πίτες, που έχει πάντα μια θέση στο καθημερινό, το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι. 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ μαγιά 1 κ.γ κοφτό αλάτι 4 κ.σ ελαιόλαδο 2 κ.σ λεμόνι ή 2 κ.σ ρακί 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου Γέμιση 1,5 κιλό πράσα (το άσπρο μέρος μόνο) […]
Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια σε πετιμέζι και καβουρντισμένα κουκουνάρια. Αυτή είναι η φάβα που σερβίρω σπίτι μου τον τελευταίο καιρό σχεδόν σε κάθε τραπέζι ως ορεκτικό και όλοι μου λένε ότι είναι η καλύτερη φάβα που έχουν ποτέ δοκιμάσει. Όταν η κουβέντα έρχεται στο “ποια είναι η καλύτερη φάβα”, οι περισσότεροι θα μιλήσουν για τη φάβα Σαντορίνης […]
Ως παιδί –διόλου γενικώς δύστροπο– βαριόμουν και αρνιόμουν την ταλαιπωρία να μασήσω σκληρό κρέας. Ο κόπος των σιαγόνων φάνταζε μεγαλύτερος από την απόλαυση της γεύσης ενίοτε και της πείνας. Όσοι έχουν παιδιά, είμαι σίγουρος ότι έχουν δει το ίδιο έργο σε επανάληψη… Σε όλους μας έχει συμβεί να έχουμε στο πιάτο μας κρέας ανεπιθύμητα σκληρό! Παρότι […]